Miért nem jutok Helyi Témához? (Lapszemle)

Ezzel sem nekem kellene foglalkoznom, hanem mondjuk egy stand-up komikusnak a Klubkabaréban vagy Kabaréklubban, de ők tűl lassúak.
 
A Helyi Téma január 30-i számának egy cikke, mely a Heti Válasz formabeli átalakulásával foglalkozik így fogalmaz:
"…hogy mennyire fontos az autóiparban ismert ráncfelvarrás egy lap életében".
Bolond vagyok, de akkora, hogy tudatlanságommal hegyeket lehetne mozgatni. Eddig azt hittem, hogy ráncot az emberek (eleinte nők, ma bárki) arcán szoktak felvarrni. És ennek célja, hogy a redők eltüntetésével fiatalabb hatást keltsenek és a páciens jó pár évet letagadhasson a korából. De nem, úgy tűnik a kocsik ráncait szokták felszedni. És ez sem azt jelenti, hogy lekenik viasszal, elfedik a rozsdafoltokat, kicsinosítják. Nem ám! A Helyi Téma cikke olyasmit ír, hogy a Heti Válasz mérete és terjedelme változik. Az oldalszám bővül. A szigorú párhuzamba állítás vica versa értelmezésében tehát egy gépjármű ráncfelvarrása a karosszéri alakjának megváltoztatását, a légtér megnövelését jelenti. Üdvözlünk mindenkit a huszonegyedik százat újjáértelmezett magyar fogalmainak és kifejezéseinek erdejében!
 
Mit tudunk meg tehát? A Heti Válasz átalakul, ennek oka egyrészt a nyomda, másrészt az újítási kedv. Hogyan kapjuk meg mindezt? Egy szimpla hír helyett egy interjúnak álcázott PR cikként. Mi mindennek a célja? Senki sem tudja. A hangnem változásáról nem esett szó. Tehát, aki eddig vette, ezentúl is fogja, aki nem, az megintcsak nem. Azoknak a száma pedig akik a külalak megváltozása miatt véletlenül megveszik és azoké, akik a megváltozott borító miatt nem veszik észre az újságosnál és nem veszik meg – nos eme boldog honfitársaink száma kiegyenlíti egymást. Úgyhogy kaptunk megint egy értelmetlen, üres és rosszul megírt cikket nyomtatott sajtóban. Sok-sok fa (papír), tinta (szedés), olaj (nyomdagép), elektromosság (minden) árán.
 
Ezek után nem csodálkozom, hogy alig jutok hozzá a Helyi Téma laphoz, mert amint a kihordók leteszik a 15-20 példányt a lépcsőházunk aljába, egy nálam kevésbé toleráns szomszéd azzal a lendülettel már vágja is bele a szemeteskukába az összeset. Minden áldott héten.
Legalább gyűjtené össze, hogy a MÉH-be leadhassuk.
 
Kategória: médija | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Hozzászólás